Jespers billedfortælling 2014

Styr på det nye år?

Nytårsdag i helikopter over mod Maputo. Afrikas lugte, lyde og indtryk er en god indgang til  at sanse et nyt år.

Kutteklædte katolske mænd bærer Madonna’en rundt i uendelige påskeprocessioner i Malaga, hvor vi holdt ferie med vores børn. Da jeg var 5 år oplevede  jeg arbejderne kaste sten mod Franco’s Guardia Civil sammesteds.

På forsommer besøg.

Kim fra DI kigger på mens rektor Per og rektor Ralf fra hhv. CBS og KU taler sammen  på besøg hos den tværgående udviklingsafdeling i Novartis i Zürich. Generelt er de danske universiteter nok så smidige og fremme i skoene som de fleste udenlandske.

Allinge Folkemødets smeltedigel har sin karnevaleske charme i at blande høj og lav, politik og fri leg. Hella Joof her som spåkvinde for mit DI-hold, der dog mangler Mette Touborg og Allan Søgaard, på mission for en hurtigere og kærligere offentlig sektor.

Ringen sluttet.

Frederik den IX står strunk og uden sine tatoveringer og bevidner vores vielse.

Min mor på 97 siger altid at hun føler, hun har det bedst omgivet af unge. Det er hun så her til vores bryllup. Selv om jeg er efternøler,  bør hun dog ikke regne mig med mere.

Krisetegn i juni.

Kriseekspert tituleres jeg ofte af medierne. Det er ok, bare ikke på egne kriser. Jeg ser passende bekymret ud over  Lars Løkkes rod.

Aften efter Deloitte-Tri på Mallorca’s østkyst. Jeg løb i mål en time efter den 3-dobbelte OL-guldroer Eskil Ebbesen – men dog en time før sidste mand lukkede gærdet.  Inge Prip, direktør på Erhvervsskolen Nordsjælland, er holdets humørbombe og virker frisk nok.

Sommers vækst.

Det var en fantastisk  sommer, også for kantareller. Dagens sidste stråler nydes helt ude i marken på vores husmandssted i Svinkløv.

Håb under brosten.

Gode venner får os med til fed Gregory Porter-udendørskoncert i Hamborg 12. september.  For en gammel utopiforsker har det lokale Nørrebro-kvarter også noget at byde på inden det gode grønne mikro-samfund åbenbart lukker ned om en uge.

Englænderne husker deres krige. En rød valmue for hver en falden er blandt de bedre måder at fastholde tabene fra to verdenskrige.

Universitets hæder.

På en nordisk konference i Århus tordner jeg så meget mod den naiv tro på at mere kommunikation er bedre, at én deltager her skriver, at hun vil lukke en hjemmeside ned hver dag. Det har ikke så drastiske konsekvenser som det lyder, fx har KU over 2000 af slagsen.

Vi er  et team på 17, mest forskere fra KU med Mie Femø og Brian Due i spidsen, der på Bogmessen i november får årets lærebogspris for vores kommende bog om international branding. Uden dog endnu at have skrevet en linje! Så ordner hænger man på idioter og lærebogspriser… Men konceptet for bogen er åbenbart godt, og priser kan åbenbart også gives til opmuntring.

Smagfulde tegn.

”In the open world your fairytales better be true” skrive Sørine fra Advice i 2015-kalenderen. Verden er mere åben eller transparent og der kommunikeres 24/7 på alle platforme uden gatekeepere, fx journalister eller spin-doktorer, og alle kan tjekke (næsten) alt. Det er godt for meget, men ikke alt skaber sammenhæng. De sociale medier giver også luft til allehånde landsbytosser og ligegyldigheder i den offentlige samtale.

I det jødiske kvarter i en lille gyde i Rom ligger en særegen traditionsrig restaurant. Hvad det lige er brandmandens fortælling går ud på må man selv tolke. Men sandt er: maden smager fortryllende.

-

Dette indlæg var udgivet i:Kommunikation. tilføj som bogmærkepermalink. Skriv en kommentareller efterlad en trackback:Trackback link.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver ikke offentliggjort eller delt med andre. Obligatoriske felter er markeret med *

*
*

Du kan anvende disse HTML tegn og koder: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Subscribe without commenting

  • Når forretningen kommunikerer