Hvordan er det lige København er erhvervsvenlig

Overborgmesteren siger at København er erhvervsvenlig, og det er han også selv, i særdeleshed venlig.  Og han har vist engang hyret Børsens gamle chefredaktør til at udvikle det erhvervsvenlige. Men hvad er det egentlig blevet til i praksis?

Jeg spørger, fordi min kæreste har lige flyttet sit  enkeltmandsskrivebord hertil fra Odense. I går fik hun så også en opkrævning på 1.580 kr for affaldshåndtering. Heraf 750 kr. i administrationsgebyr. Hendes enmands-virksomhed rummer end ikke resterne fra en blyantsspidser. End ikke papir, da hun aldrig printer. Så sig ikke, at København tager mod nyt erhvervsliv med åbne arme. I  fattige stagnerende Odense var hendes tilsvarende afgift i øvrigt en tredjedel.

Jeg har selv prøvet turen – og glem at protestere uagtet at Rådhuset nu har én indgang til al erhvervsservice. Men der er så heldigvis så meget andet fedt ved Øresund. Først og fremmest adgangen til (stadig) supergodt uddannet arbejdskraft fra universiteterne. Jeg tror, jeg har været med til at starte 14 virksomheder hidtil i mit liv, der vel i dag rummer omkring 250 såkaldte højvidenarbejdspladser, heraf drejet nøglen om på tre.  Og selv om de fleste af de kvikke hoveder måske stammer fra provinsen, havde jeg nok ikke fundet dem dér. De er måske ikke altid lige så risiko-mindede for at blive selvstændige, men de vil i al fald godt knokle på deres felt. Ellers var det aldrig gået.

Men hjælp mig lige med at sige, hvad det erhvervsvenlige er ved København ud over arbejdskraften – og det at byen er en rig og moderne hovedstad med mange kulturtilbud. Jeg har siddet i forskellige tænketanke om fx klima og jeg fornemmer Rådhuset gerne vil inddrage og i kontakt med erhvervslivet. Men det bliver vist ofte mest til skriverier og meget fine planer fra København, Regionen, Øresund og alle mulige centre. Tyngden i en erhvervsstrategi må være at Øresund skal tiltrække udenlandske investorer – om det så er Goldmann Sachs! – til intelligent, gerne grøn vækst både hos DONG og andre. Men det mener Morten Kabell, Enhedslistens Teknik- og miljø borgmester nok ikke. Det er nu ellers ikke fordi jeg hører til dem, der fx frygter at han vil eller evner at ødelægge noget for byens erhvervsliv. I al fald afholder han mig ikke fra om få dage at bidrage til at starte min 15. virksomhed omkring datastrategier. Den skal hjælpe med at få hold på de data der flyder alle vegne, men ikke koordineres og bruges intelligent til at styre efter i organisationer. Så ja, det er en erhvervsvenlig by og der bygges overalt Metro og nye bydele. Men derudover? Jeg ville så gerne kunne finde gode eksempler på hvad Rådhuset gør og fortælle videre….

Der mangler ikke oplæg, konferencer, centre osv når det gælder Øresund/Storkøbenhavns erhvervsudvikling. Men...

Dette indlæg var udgivet i:Kommunikation. tilføj som bogmærkepermalink. Skriv en kommentareller efterlad en trackback:Trackback link.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver ikke offentliggjort eller delt med andre. Obligatoriske felter er markeret med *

*
*

Du kan anvende disse HTML tegn og koder: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Subscribe without commenting

  • Når forretningen kommunikerer