Fodbold er fedt. FCK indimellem selvfedt.

Jeg elsker stadig at spille fodbold året rundt – oftest på Kløvermarken, hvor vi i Amalie har hjemmebane. Heldigvis slog vi KB i år.

For jeg elsker Kbh, men ikke nødvendigvis den del der bekender sig til ’Byens Hold’. De er lidt for brovtende selvtilfredse mange af dem, for en oprindelig jyde som mig. De synes de er hele Danmark og intet matcher dem. Så selv om jeg godt kan lide Ståle og også indimellem ser dem i Parken, holder jeg mest med AAB. Men sådan skal det vel også være, når jeg nu som junior spillede om jysk mesterskab med dem og har hængt på lægterne fra Harald Nielsen (dengang verdens dyreste fodboldspiller og som proff udelukket fra landsholdet) kom på besøg på Aalborg stadion med Bologna i 1964.

Når jeg sådan en søndag kl. 10 i kulden løber rundt på Kløveren, husker jeg, at vi som børn syntes Old Boys var sådan nogle mærkelige gamle mænd med knoklede ben i korte bukser. Jeg nåede aldrig selv at spille Old Boys. Da jeg kom tilbage til Amalie-holdet på Kløvermarken efter at målmanden, forfatteren til Fodboldenglen Hans Jørgen Nielsen, var død og mine egne børn var store, var jeg Veteran. Nu er jeg Super Masters! Men stadig klæder jeg om i næsten de samme gamle tyskerbarakker, og går ud på den samme knoldede bane.

EU har sikret hver landsby i Grækenland en lækker bane. Provinsborgmestre har sikret idrætsfaciliteter i hvert jysk flække på topniveau. Er det fordi fritidsborgmesteren altid er fra Venstre og skal mobbes? Og måske endnu mere nu hvor den er en, i øvrigt fornuftig, DF’er, Carl Christian Ebbensen. Eller fordi Ritt ikke fik sine billigboliger (principielt en god idé) bygget? Hvorfor er det lige banerne, incl. Fælleden er så ringe, selv om vi har fået enkelte gode kunststofbaner de seneste år? Jeg forstår det ikke, for vi bor i en by, der er blevet så rig siden dengang jeg ankom i 1973. Hvorfor? Man kan give kommunen et praj. God idé, hvis den lytter og ikke bare er selvfed som en FCK-supporter.

Amalie-drengene på vej ud Kløveren. Tekniken matcher banen, men alligevel...

Dette indlæg var udgivet i:Kommunikation. tilføj som bogmærkepermalink. Skriv en kommentareller efterlad en trackback:Trackback link.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver ikke offentliggjort eller delt med andre. Obligatoriske felter er markeret med *

*
*

Du kan anvende disse HTML tegn og koder: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Subscribe without commenting

  • Når forretningen kommunikerer