Røde bevaringsorienterede Nørrebro

Når jeg står udenfor mit seneste forældrekøb, der lige er kommet på plads, en fin lejlighed lige ved Røde Plads på ydre Nørrebro, så ser jeg mig omkring, og tænker på, at her har Johanne & Pernille sikkert tæt på absolut politisk enhedsliste-flertal.

Ikke desto mindre er her i dag støvsuget for de industriarbejdere fra Carlsberg, Berlingske og B&W, der stadig boede her, da jeg flyttede til Kbh i 70’erne. Dengang var de godt nok allerede på vej til parcelhuse i Gladsaxe, Herlev og Sydkysten. Men de satte deres præg. Det der politisk røde og ellers grå præg på byen. Nu er her rødt og festligt. Men også mere letkøbt. Cafe latte og blomsterkummer overalt.

Og proletariatet består primært af verdens højest SU-betalte langtidsstuderende ungdom. De lever på et niveau der var forbeholdt grever i 1800-tallet. De synes, anyway, det er hårdt at studere 28 timer om ugen, og herunder flere steder kun modtage  8 timers undervisning om ugen. Men ok, der er mange krav til dem og måske især imellem dem.

Blot en ungdomsdille

Bekymret er jeg nu ikke. Når det røde bliver til cafe-æstetik med Che-plakater ved jeg, at det er en ungdomsdille. Det vil ændre sig, når stat og forældre ikke er donorer. Når man får ansvar i stedet for oprør.

Sjovt nok er det modsat med den anden gruppe, der ikke var mange af i 70’erne, nemlig de tyrkiske, pakistanske, somaliske, osv., indvandrere. De søger tryghed, og er værdimæssigt konservative.

Men de unge er røde. Hvilket nu i dagens politiske paroler ikke er samme slags rød som vores 68-oprørs-rød. Mere som at vi skal bevare al overførsel og al statsstyring.

Så måske er Røde Nørrebro i virkeligheden de mest konservativt bevarende, mens midten har travlt med at reformere Danmark, så vi kan klare os i globaliseringen?

Dette indlæg var udgivet i:Kommunikation, Twitter-relateret. tilføj som bogmærkepermalink. Skriv en kommentareller efterlad en trackback:Trackback link.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver ikke offentliggjort eller delt med andre. Obligatoriske felter er markeret med *

*
*

Du kan anvende disse HTML tegn og koder: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Subscribe without commenting

  • Når forretningen kommunikerer