Alle veje og tog bygges ud til provinsen. De skriger på dem. Men vi bruger dem til at flygte mod storbyen.

A TRIP DOWN MEMORY LANE

Jeg var 18 år og kørte straks efter studentereksamen  i ’73 i min 2CV (min mor havde givet mig den for at slå op med min kæreste, hvilket jeg selvsagt ikke gjorde alligevel) fra Ålborg mod Kbh. En mørk og stormfuld nat med mange lys og biler mistede jeg orienteringen. Skulle bo i Kartoffelrækkerne – ude hvor  Helle T. nu bor. Kunne ikke orientere mig, og blev stoppet af politiet i Stockholmgade. Havde kørt 800 m mod ensretningen! Betjentene var flinke, og jeg forsøgte mod sædvane at tale nordjysk.

Orienteringsbesværet for en tilflytter er stort. Aftenen skulle værthusene (der var ingen caféer dengang) prøves. Jeg tog intetanende Kystbanen hjem mod Svanemøllen, og måtte vende en tur op mod Rungsteds Lyksaligheder!

10.000 nye københavnere hvert år

København tiltrækker hvert år 10.000  tilflyttere. Den er en magnet med sin rigdom og sine muligheder. Men også fordi man her er anonym. I min del af Ålborg vidste mine forældre alt hvad jeg lavede. Nu var jeg fri… Men også skæv, ikke indfødt. Og det giver som hos dagens indvandrere en stor usamtidighed.

Fint beskrevet af Hassan Preisler i ”Den brune mands byrde”. Man er hjemme, men alligevel ikke hjemme. Glad metropolborger og ditto usikker. I et evigt identitetsarbejde. Men primært glad, fordi det også er så afvekslende, mulighedsfyldt.

Det er det, jeg kan lide ved at leve I København, overfladiskheden og fremmedheden til trods.

Den er altid åben for nye vinkler, nye møder, alt det uforudsete man sjældent oplever i Pærekøbing.

Dette indlæg var udgivet i:Kommunikation, Twitter-relateret. tilføj som bogmærkepermalink. Skriv en kommentareller efterlad en trackback:Trackback link.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver ikke offentliggjort eller delt med andre. Obligatoriske felter er markeret med *

*
*

Du kan anvende disse HTML tegn og koder: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Subscribe without commenting

  • Når forretningen kommunikerer