Højberg-rapport om talent

Jeg har afleveret en omfattende rapport om KU’s strategiske brand og kommunikation, som er blevet positivt modtaget og diskuteret i ledelsen. Den skal så udmøntes næste år. Det startede i foråret hvor Ralf Hemmingsen ringede og bestilte en ekspertudredning af KU i form af en uafhængig ”Højberg-Rapport”. Det var jo lidt svært at stå for, bortset fra det sekund jeg overvejede hvad en udredning er, og om det var ”Højberg” der skulle udredes (rektor er jo psykiater)!   Jeg kan huske Højby-rapporten (om samordning af 16-19 åriges uddannelser, hvilket som bekendt stadig er en kæmpe udfordring) fra min ungdom, måske pga. navneligheden, måske fordi Højby efterfulgte min farfar i Undervisnings-ministeriet som øverste ansvarlige for gymnasieskolen. I al fald er der nu også en rapport med mit mellemnavn. Det var spændende at vende tilbage og endevende sit eget gamle universitet. Og se på hvordan man i dag leder og brander sådan en gammel kompleks videnorganisation. KU har potentialet til at være et særligt talentudviklende universitet, der anstrenger alle til toppen af deres ydeevne, for der er allerede i top 50 ud af verdens 17.000 universiteter. De kan udnytte deres stakeholder-kontakter meget mere intelligent. Og så skal der bygges bro til de studerende  der lever i en Facebook parallel-verden og ser KU ”som en bedstemor, der skal Skype” – undervejs i rapportprocessen et yndlingscitat for Lykke Friis. Så der er masser af udfordringer at bruge talentet på.

Dette indlæg var udgivet i:Kommunikation. tilføj som bogmærkepermalink. Skriv en kommentareller efterlad en trackback:Trackback link.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver ikke offentliggjort eller delt med andre. Obligatoriske felter er markeret med *

*
*

Du kan anvende disse HTML tegn og koder: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Subscribe without commenting

  • Når forretningen kommunikerer