Nordkorea fotograferer Helle – Syd overhaler os bare

Helle Thorning-Schmidt har været til et (resultatløst) atomtopmøde i Seoul og var samtidig på det klassiske kig ind i over den demilitariserede zone mod Nord. ”Her blev Helle Thorning-Schmidt filmet af høje nordkoreanske soldater med telelinser”, hed det fx i JP’s dækning. Det er nu bare almindelig sædvane, som fremgår af foto her fra februar, hvor jeg var med en delegation af DI-erhvervsledere og universitetsrektorer samme steds. Og Nordkorea’s (grænse)adfærd er en særegen koldkrigsoplevelse, en egentlig anakronisme.

Korea-kig fra vagterne i syd op mod nord

Men nok så fantastisk er det nu at opleve Sydkorea, der er ved at overhale Danmark i BNP. De danske rektorer mente ikke helt deres universiteter var på vores forskningsniveau, for vi opnår langt flere citationer. Ja, men koreanerne er langt bedre til at omsætte deres viden til innovation. Måske er det også derfor den danske produktivitet ikke rykker sig en meter, trods det at vi også investerer voldsomt i forskning og højere uddannelse. Tag fx Samsung som vi besøgte. De var for 30 år siden en lille tekstilindustri i et ludfattigt land. Nu har de overhalet Sony på forbrugerelektronik. Men hvad vi ikke vidste, deres bygningsdivision har bygget verdens tre højeste bygninger – alle på ét år.  I Danmark kan vi vel bygge en Metro nede ved jorden på under ti år. -Vi bygger bare parallelt i stedet for sekventielt og vi tør tage risiko, svarede direktøren på  vores mange spørgsmål. Sydkoreanerne er praktisk innovative – og uhyggelig flittige. Danskere kan også være begge dele – bare for sjældent. Og 12 minutter mere om dagen forslår ikke meget ift et folkefærd, der kun søndag kommer under 12 timer. Så besøg endelig Nordkorea, men se grundigt på Syd, hvor viden og industri forenes forbilledligt. Dér er der meget mere at lære for Helle og os andre.

Dette indlæg var udgivet i:Kommunikation. tilføj som bogmærkepermalink. Skriv en kommentareller efterlad en trackback:Trackback link.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver ikke offentliggjort eller delt med andre. Obligatoriske felter er markeret med *

*
*

Du kan anvende disse HTML tegn og koder: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Subscribe without commenting

  • Når forretningen kommunikerer