Mit møde med Henrik Sass’s gode ven

Venskaber skal man passe på. I dobbelt forstand. De kan gøre blinde for vennens svagheder. Tommy Kamp blev ikke en god ven for Henrik Sass Larsen – der i parentes bemærket nok var den eneste socialdemokratiske minister, vi ikke fik, der havde turdet sætte sig op mod embedsmændene, der p.t. kører efter planen, dvs deres egen professionelle rationalitet, og ikke S/SF-valgoplæg.  Tommy Kamp snød sine venner i Café Vanilla i Køge og fik rockerbeskyttelse, som han drev Sass med ind i. Så meget ved vi nu i det Sass-forsøg på sms-selvrenselse, der minder om at kaste en boomerang, man får i nakken. Men ellers har jeg haft lidt ondt af Sass med den hårde barndom og det bløde punkt for Køgevennen. For Tommy Kamp er nok det tætteste jeg har mødt en kernepsykopat, hvor ondskaben smitter og man ikke kan undgå at blive en del af hans spin. Min egen korte historie med Tommy Kamp er som følger.

Ebbensgaard var en pæn revisor, der med nød og næppe var valgt som borgmester for Region Sjælland ved første regionsvalg for ca. syv år siden. Jeg skulle styre det første seminar med de 41 – reelt ret magtesløse, men dog valgte – politikere, for det var ikke lige Ebbensgaards kernekompetence. Socialdemokraterne havde foreslået at seminaret var åbent og visionsdiskuterende, uden den sædvanlige politik, dvs sagsbehandlingspunkter ift. sygehusstyringen, der som bekendt ikke er uden udfordringer, slet ikke på Sjælland med mange lokale sygehuse. Alle gik i gang med entusiasme, undtagen Kamp, som jeg hurtigt så forsvinde ud i korridorerne. En time efter havde han, viste det sig, udsendt en pressemeddelelse om hvor talentløs en konference det var, uden at formanden havde sørget for dagsorden og konkret forberedt stof! Sådan sætter man lus i skindpelsen på en forsamling. Ebbensgaard vidste ikke sit levende råd, fordi han som mere bureaukrat end politiker var dobbelt  fanget, og hele sceneriet forpestede resten af seminaret, uagtet at vi da fik flertallet til at arbejde videre. Kamp fik  ud over at skabe forargelse om sin person, destabiliseret formanden og vundet den relative magt over sindene, som han vel søgte.

Den type politik er livet for kort til, er det nok ikke kun mig, der tænker. Og nu er toppolitik i al fald slut for Sass. Op til valget lavede Sass i god rocker-stil en dødsliste over departementschefer, der havde hjulpet Fogh/Løkke for emsigt – nu kunne de vise Sass exit-skiltet.

Dette indlæg var udgivet i:Kommunikation. tilføj som bogmærkepermalink. Skriv en kommentareller efterlad en trackback:Trackback link.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver ikke offentliggjort eller delt med andre. Obligatoriske felter er markeret med *

*
*

Du kan anvende disse HTML tegn og koder: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Subscribe without commenting

  • Når forretningen kommunikerer