Rituelle romerske gadekampe i medieforstørrelse

Dumt at parkere foran bankautomat på demo-dag i Rom

Som mange andre danskere nød jeg sol, vin og kærlighed i efterårsferien i Rom. Og nogenlunde den samme oplevelse havde jeg søndag morgen ved Termini, hvor de vel ca. 100.000 demonstranter begyndte at samle sig syngende, fløjtende og dansende til OWS-demo. ”Den gamle dame” lider under stivnede strukturer  og  en lavere produktivitet end selv Danmark. Med store nedskæringer i statsbudget og mega ungdomsarbejdsløshed får protester en særlig menig i Berlusconi-land.

Det er et kommunikationsmæssigt paradoks, at man kan gå hele dagen i en storby og intet andet mærke andet end fred og fordragelighed tilsat lidt helikopterlarm og ærgrelse over at museerne er lukket ned af sikkerhedsgrunde, imens venner hjemme kan sms’e uroligt, fordi de samtidig live på nyhedskanaler kan iagttage voldsomme gadekampe. På Rue Cavour få hundrede meter fra Forum Romanum deltog formentlig  relativt langt færre i de hårde gadekampe end i de tilsvarende i det antikke Rom. Men fra 70’erne BZ-bevægelse og til dagens OWS kan de få sort- og hætteklædte unge, der anvender ultravold for at få deres budskab til at tale, sætte dagsorden umiddelbart og globalt.

Vi kunne senere fredeligt sidde og spise – godt nok flankeret af de viste røgsværtede biler – i de gader, hvor søndagens opsummerende TV-aviser måtte få verden til at tro at Rom havde været på apokalypsens rand.

Dette indlæg var udgivet i:Kommunikation. tilføj som bogmærkepermalink. Skriv en kommentareller efterlad en trackback:Trackback link.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver ikke offentliggjort eller delt med andre. Obligatoriske felter er markeret med *

*
*

Du kan anvende disse HTML tegn og koder: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Subscribe without commenting

  • Når forretningen kommunikerer