Kulturel venstreorientering på plakaten?

I New York har de små cafeer på Lower Manhattan skiftet stål og glas ud med rå planker og fx en plakat fra det italiensk kommunistparti i 70’erne. En af de smarte nye fashionable restauranter hedder Paris Commue. Under den virkelige belejrede Pariserkommune i 1871 spiste de revolutionære ikke på gourmet restaurant med appetizers som ”The Revolution Begins”. De ledte efter spiselige rotter. De billeder og Marx’s beskrivelse af Kommunen gjorde et vist indtryk på mig som 18-årig i et hav af konservativ stivnet dansk provins.

Henrik Dahl skriver i sin nye bog over hans spildte år, at han – og vi fra den 70’er studenter generation – kun var (og er?) kulturelt venstreorienterede. I så fald er hipster cafe-kulturen nu ikke alternativ, kun en mondæn konceptleg, der henter sine tegn med den pointe at vise en facade af frisind og overskud. Mon de gamle plakater fra Røde Mor til Mao snart får en renæssance i København? Har du gemt dine, så er det op på væggen med dem …

Dette indlæg var udgivet i:Kommunikation og tagget , , , . tilføj som bogmærkepermalink. Skriv en kommentareller efterlad en trackback:Trackback link.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver ikke offentliggjort eller delt med andre. Obligatoriske felter er markeret med *

*
*

Du kan anvende disse HTML tegn og koder: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Subscribe without commenting

  • Når forretningen kommunikerer