DI’s vækstdagsorden har sejret – ad helvede til…

Meta-dagsordenen om vækst har erobret alle dagsordenssættende fora, siden den fik Lars Løkkes til at træde mere i karakter med hans nytårstale. Helt ud til de rødeste fagforeninger har konferencerne siden handlet om at få Danmark på vækstsporet igen. Og godt et kvartal senere er dagsordenen allerede omsat i noget af det, der ligner det største reformforlig længe, bl.a. med afmontering af en efterløn, vi var mange der tænkte det ville tage årevis at reducere og stærk reduktion af stigningstakten i den offentlige sektor.  Hvad er der sket? Det er jo det, der er så svært at sige. Hvordan får man alle fra opinionsdannere til medier til at se ‘urgency’ i en dagsorden for en nation. Til her at se at i en global konkurrence må vi tilpasse vores velfærd og krav inden det er for sent. Agendasetting er en lang snak….Men hvis jeg var Dansk Erhverv, Landbrug & Fødevarer, Dansk Byggeri etc. eller og især DI, der nu i årevis hart alt for dove øren om dette, ville jeg juble. Det ser vi så næsten aldrig – indtil nu – fra disse kronisk alvorstunge organisationer. Sandheden er, at deres dagsordener ikke bare er de økonomisk meningsmæssigt bærende hos Gud og hvermand, men nu også kan omsættes i realpolitik. Og det fuldt så meget som Thomas Nielsen’s lighed og velfærdssikkerhed i 70’erne. Overflødiggør DI og venner så sig selv? Ikke af den grund. Men jeg tænker, de nu må op på den høje hest og tænke i hvordan Danmark ikke bare tilpasser sig, men kommer foran med mere begavet og varig vækst….

Dette indlæg var udgivet i:Kommunikation. tilføj som bogmærkepermalink. Skriv en kommentareller efterlad en trackback:Trackback link.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver ikke offentliggjort eller delt med andre. Obligatoriske felter er markeret med *

*
*

Du kan anvende disse HTML tegn og koder: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Subscribe without commenting

  • Når forretningen kommunikerer