Ligger lykken stadig i – drømmen om – det ulovlige

Det tror karaktererne i Woody Allens seneste ”You will meet a Tall, Dark Stranger” som i mange af hans fyrretyve foregående komediedramaer.  De drømmer om den fremmede på den anden side af blokken (ikke bloggen).Og som regel ender det selvsagt galt, når hovedpersonerne dropper deres parforhold til fordel for de forbudne frugter – og bagefter står ribbet for deres illusioner, om end måske lidt klogere på livet. Jeg er på det sidste præsteret at se mig gal på gode film. Så nu har jeg chancen for at se det bedste i en halvdårlig. Og den her er – målt med Allens normale alen – halvhjertet, usammenhængende, uden vilje – uden over de kostelige momenter der altid er i en Woody Allen film. Interessante skuespillere som fx Anthony Hopkins, er ikke ond kun ynkelig og Antonio Banderas ikke sej, kun kedelig osv. osv. Suverænt bedst er Gemma Jonas som forvirret gammel dame. Hun fjumrer – fyret efter 40 års ægteskab – naivt neurotisk rundt og dyrker ånder og kvaksalveri – og finder som den eneste (måske) lykken. Så det er pointen i denne over-soap: Jo mere naiv tilgang du har til livet, desto bedre. Det er ikke helt dårligt at i en verden af illusioner og selvbedrag vinder den der mindst bedrager, fordi hun mest tror på illusionerne. Filmens form synes bare lidt at dementere pointen. Den er ikke reelt naiv, men selvsagt ironisk grænsende til det lidt kyniske i sin stjernespækkede distante arrogance. Nå, jeg skulle jo til behagelig afveksling prøve at være positiv: Hvem synes den nye Woody Allen film er god?  Jeg kan så godt li’ ham, så jeg vil så gerne være glad-naiv…

Dette indlæg var udgivet i:Kommunikation. tilføj som bogmærkepermalink. Skriv en kommentareller efterlad en trackback:Trackback link.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver ikke offentliggjort eller delt med andre. Obligatoriske felter er markeret med *

*
*

Du kan anvende disse HTML tegn og koder: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Subscribe without commenting

  • Når forretningen kommunikerer