Jeg så paven i dag…

Antoni Gaudi opførte La Sagrada Familia, for plastisk at vise folket Jesus livshistorie, for at åbne kirkens magi ud mod folket og lade det medfinansiere værket. Godt tænkt. Men det virker ikke denne dag hvor Benedikt XIV er i Barcelona for efter 125 års planlægning og byggeri at indvie det foreløbige værk . Som når et cykelløb kommer forbi, ser jeg paven i sin hvide mobil halse genne halvtomme diagonalgader i en by, hvor han ikke rigtig virker varmt velkommen. Anarkisterne med deres slagord om social uretfærdighed holdes ganske vist flere gader væk af talstærkt politi. Og jeg ser hverken protester mod pædofili eller bøsser der for at provokere paven kysser hinanden. Mere simpelt: De fleste virker bare ligeglade. Gaderne er halvtomme og de ret få der ser bilkortegen skynder sig hjem, da han er forbi.
Selv opdager jeg kun paven ved en tilfældighed. Jeg er på Barcelonas Universitet for at snakke iværksætteri. Arbejdsløsheden er på 20% og det dobbelte blandt de unge. Unge iværksættere vil have os til at interessere os for alt fra discount fitness og lavpristøj til aktiesites. En del unge nævner skænderier mellem trænerne efter FCK-Barcelona kampen, men ingen paven. Det er som pavekirken her er et helt anakronistisk brand, ikke bare fordi forbindelsen mellem kirken og Franco næppe er glemt i alle familier i Katalonien, men fordi svarene fra den lille krumbøjede skikkelse i det sære hvide glasbur ligesom ikke kan aftvinges nogen mening i den sociale virkelighed. Gaudi ville have at kirken vendte sig ud mod manden på gaden. Kirkens organisation kan godt køre paven op og ned ad gaderne – men de har ikke give og kommunikere brugbare svar til en moderne befolkning. Gaudis kunst har ikke tabt magien. Men kirken som politisk bevægelse har.

Dette indlæg var udgivet i:Kommunikation og tagget , , , , . tilføj som bogmærkepermalink. Skriv en kommentareller efterlad en trackback:Trackback link.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver ikke offentliggjort eller delt med andre. Obligatoriske felter er markeret med *

*
*

Du kan anvende disse HTML tegn og koder: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Subscribe without commenting

  • Når forretningen kommunikerer