Kærlighed til arbejde – og til havfruer

Jeg har været i Shanghai og se Expo og i Bejing og diskutere med danske erhvervsledere. Fin oplevelse. Men den danske Expo-pavillion ligner efterhånden et nedslidt Lalandia og kommunikation af Danmarks ”welfairytale” er lige dele konstrueret og kikset.  Midt i skammen har vi et scoop: Havfruen som jeg herhjemme altid har oplevet som en sødladen biedermeier turistfælde står stærkt midt i Expos’ pseudo-modernitet. Hendes spaltede kærlighed, halvt ubevist dyr, halvt menneske og sensuel og dristig ved at sætte sit liv på spil for sin kærlighed – på en meget kysk måde – tager kegler. Især hos den halve millioner kinesere der hver dag besøger Expo.
Kinesiske kvinder er tilsvarende diskrete – men også meget direkte og åbne. Ikke bare dem på gaden om natten. Men deres forestilling om kærlighed er meget noget med lejlighed, bil og storskærm. Statusdrivet er enormt – og de skal nok få det hele. Så på vejen bliver det kærlighed til arbejdet  – for arbejdet fylder alt, og ingen ved helt hvad de skal lave på deres frisøndag, hvorfor de sjældent har én!  Jeg snakkede fx flere gange med samme meget søde, totalt kvikke og perfekt engelsktalende ekspedient. Hun arbejdede 7 dage om ugen 10 timer hver dag for 4.000 dkr. Pr. måned selvsagt. Og hun ville hellere have mere overarbejde (selv om det nogle gange er lavere betalt!), end mere fritid. Så kan man selv regne ud hvor meget tid der er til familie og kærlighed.
Jeg kom hjem til samme kost, fordi jeg selv havde en kæreste med nok endnu flere arbejdstimer om ugen end kineserne. Her er ambitionen ikke materiel, men konsekvensen af kærlighed til arbejdet er den samme. Jeg kender den kun alt for godt fra mig selv. Og så er det ikke til at få et ordentligt forhold. Så bedre at være alene.
I mit sene liv har jeg besluttet, at jeg vil dyrke arbejdet, når det er sjovt, men jeg vil ikke synke til bunds i det mere; heller ikke selv om jeg for tiden har et par arbejdende direktørkasketter. Så der skiltes vandene. Den ikke helt ufarlige Havfrue slog med halen…

Dette indlæg var udgivet i:Kommunikation og tagget , , , , . tilføj som bogmærkepermalink. Skriv en kommentareller efterlad en trackback:Trackback link.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver ikke offentliggjort eller delt med andre. Obligatoriske felter er markeret med *

*
*

Du kan anvende disse HTML tegn og koder: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Subscribe without commenting

  • Når forretningen kommunikerer