Sorry, jeg kan ikke kommunikere

Jeg er ikke så god til at kommunikere, indrømmede jeg i et interview til DJØF-bladet, som kommer her i eftersommeren. Jeg er heller ikke så god til økonomi, tilføjede jeg så senere. Eller ægteskab. Eller… Var ærlig talt ikke forberedt på at journalistvinklen var så personlig. Men alligevel er det jo gået meget godt, især det med at leve af kommunikation.

Kresten Schultz Jørgensen var mere objektivt inde på det samme i sin i øvrigt velskrevne og anerkendende anmeldelse for et par uger siden af ”Når forretningen..”. Bogen er for svær, for irriterende med alle de managementmodeller, i al fald for Politiken-læsere. Og det har han ret i. Nu undlader Kresten så at nævne, at bogen har én meget distinkt målgruppe: ledere, nærmere bestemt topledere og de unge og veludannede (eller MBA-studerende), der drømmer om at nå direktionsgangene. Og de vælter sig – hvad enten det nu er naragtigt eller ej – i managementmodeller. Derfor også forskellen mellem Kresten der nok synes den er ”uforløst”, for den kunne have været ”lettere og klarere”. Helt modsat Steen Hildebrandt der i sin anmeldelse straks udbryder at den er ”vidunderlig” at læse, fordi den er ”så gennemarbejdet, så færdig”. Begge har formentlig ret. Men nu var den så skrevet til de typer Steen Hildebrandt inkarnerer teori-praksis broen for i Børsen managementtillæg. Ikke til Krestens Politiken-læsere, hvor det er mærkeligt med en bog om kommunikation, der ikke som en modernistisk artefakt kommunikerer elegant, belevent og uden dikkedarer med almindeligt kulturelt dannede mennesker. Det lever jeg ikke op til i bogen. Endnu mindre, når jeg taler. DJØF-journalisten, Trine Beckett, skriver meget rammende at mit sprog er ”en buffet af indskud, bisætninger og parenteser, jeg lægger tankeflugter og kommentarer ved siden af hovedbudskaber, krydrer med skæve pointer og humor eller skaber billeder, der siger noget helt andet end det foregående”.

Py-ha. Min kæreste (sprogforsker) prøver ind i mellem at rette. Uden det store held. Jeg må erkende det: jeg lever af noget jeg ikke selv kan!

Dette indlæg var udgivet i:Bog, Kommunikation og tagget , , , , . tilføj som bogmærkepermalink. Skriv en kommentareller efterlad en trackback:Trackback link.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver ikke offentliggjort eller delt med andre. Obligatoriske felter er markeret med *

*
*

Du kan anvende disse HTML tegn og koder: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Subscribe without commenting

  • Når forretningen kommunikerer