At have gjort sit arbejde og anstrengt sig…

Jeg kan godt lide en anmeldelse med den her optakt: ”Det er vidunderligt at få en bog i hånden, hvorom man med det samme kan sige: Den kompetente forfatter har gjort sit arbejde, og han har anstrengt sig. Bogen er gjort færdig. Man kan mærke det med det samme. Helheden er i delen.”.

Ja, indrømmet, det er nok ikke bare mine tanker tilbage til Georg Brandens om det store i det uendeligt små, men det at Steen Hildebrandts skriver det om min bog. Men det er ikke så meget rosen. Jeg har altid – hvad mange stakkels medarbejdere gennem årene vil medgive  – været utilbøjelig til at rose, fordi ros kræver mere ros. Det vigtige er at modtage anerkendelse, dvs. være i en kompetencerelation til en der ved og ved bedre. Og det er derfor det er så fedt at denne professor har siddet i sin lænestol i Århus og kan se, at her er der blevet arbejdet. Der er lagt et arbejdslivs rådgivningserfaring af ledelser og to års arbejde med at bearbejde dem ned i det her. Det er den kvittering, den indsigt, jeg har været glad for de sidste timers tid. I øvrigt har Hildebrandt skrevet en af de bedste introduktioner til kommunikation, der viser han selv har læst frygtelig meget kommunikationsteori. (Artikel i ”Den kommunikerende organisation” (2000), Samfundslitteratur).

Som Hildebrandt senere påpeger er bogen faktisk ikke så ”færdig”. Jeg er nemlig ikke færdig med noter og litteratur osv. til andet end første fjerdel af bogen. Det et er supersmart de løbende kan opdateres på nettet – men der er ikke det sjoveste bagefter at lave litteraturlister….

I øvrigt er der mange måder at arbejde hårdt på. Sad hos A.P. Møller – Maersk i går aftes og hørte ledelsen i rederiet og pressechefen fortælle, hvordan de i gamle dage bare smøgede ærmerne op. Men det er ikke længere nok hver især knokler. Der skal gennemtænkte systemer til. Det har også dér gjort ondt at gøre op med landekonger og strømline virksomheden. Samtidig har de også udfordringen med at hver enkelt ude i forretningen nu selvstændigt skal kommunikere. Samme dilemmaer som jeg skildrer med Danske Bank og Cowi som nogle af eksemplerne. Vidste godt bl.a. fra Niels Lunde, at det også var sådan i Maersk. Men det var spændende at få bekræftet. Der er meget arbejde at gøre.

Dette indlæg var udgivet i:Bog, Kommunikation og tagget , . tilføj som bogmærkepermalink. Skriv en kommentareller efterlad en trackback:Trackback link.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver ikke offentliggjort eller delt med andre. Obligatoriske felter er markeret med *

*
*

Du kan anvende disse HTML tegn og koder: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Subscribe without commenting

  • Når forretningen kommunikerer